Ik woon al bijna drie jaar samen met drie (binnen)katten, die ik heb sinds ze kittens waren. Ze komen uit hetzelfde nest en hebben het altijd goed met elkaar gevonden. Een paar maanden geleden begonnen ze echter regelmatig met elkaar te ruziën en een van de twee mannetjes leek last te hebben van stress. Ook had het vrouwtje de neiging om te plassen tijdens de ruzies. Ik durfde hen niet meer alleen te laten en voelde me wanhopig als ik de situatie vergeleek met hoe ik ‘m gewend was.
Toen ik Kirsten hierover e-mailde, reageerde ze de volgende dag al. Hoewel ze erg ver bij mij vandaan woont, twijfelde ze er niet aan om op bezoek te komen. Tijdens ons gesprek observeerde ze aandachtig hoe mijn poezen zich gedroegen en hield ze hen bezig met een aantal speeltjes. Ze wist me met absolute zekerheid te vertellen dat mijn mannetje geen stress had en hoe ik moest handelen om ruzies te onderbreken en zelfs voorkomen. Ze stelde onder andere meer spel en voerverrijking voor, zodat de poezen hun energie aan iets anders kwijt konden in plaats van elkaar. Ik ging direct aan de slag met haar adviezen en dat wierp z’n vruchten af! Mijn poezen wassen, spelen en slapen weer met elkaar en ik kan hen weer met een gerust hart alleen laten. Ze gedragen zich precies zoals vroeger. De ruzies zijn verleden tijd.
Het was erg fijn om Kirsten op bezoek te hebben. Ze weet duidelijk erg veel van poezen af en kon goed met die van mij omgaan. Ik had geen idee hoe ik de ruzies kon oplossen, maar Kirsten kwam meteen met een aantal adviezen. Dankzij haar kreeg ik weer vertrouwen in de situatie en is de harmonieuze sfeer in het huis wedergekeerd. Ook is het fijn dat ze (zowel voor als na de afspraak) vrij snel op e-mails reageert. Ze is een heel attente en lieve dame en ik ben ontzettend blij dat ze ons heeft kunnen helpen. Duizendmaal dank Kirsten!!

Vera Ceulemans, Schoondijke