Sinds ongeveer een jaar is onze kater Dushi bij ons in huis, hij was toen 8 weken. Vanaf dag 1 is het een super lieve, maar drukke, speelse en felle kat. Aangezien ik heel veel thuis ben kan ik ook veel tijd en aandacht aan hem besteden. Soms uit het niets sprong hij in mijn benen of viel me aan, bijtend in mijn armen. Dit gedrag werd alleen maar erger terwijl hij ook heel lief kon kroelen. Omdat ik echt niet meer wist of en hoe ik dit gedrag kan veranderen, heb ik de hulp ingeschakeld van de gedragsdeskundige. In eerste instantie iets sceptisch hierover maar ik vond dat ik het moest proberen.

Tijdens het bezoek van Kirsten heeft mijn kat zijn agressieve gedrag ook ten opzichte van haar laten zien. Dit gaf haar een heel duidelijk beeld. De adviezen die ik kreeg heb ik zeer serieus genomen en ben er direct mee aan de slag gegaan. Beter opletten op de signalen die Dushi geeft, op tijd afleiden, een grotere krabpaal, meer speelmogelijkheden en speelmomenten met hem, en zo nog meer kleine aanpassingen. Het klonk me té simpel in de oren maar het heeft gewerkt. Ik zie nu vaak de frustratie momenten bij hem aankomen en kan daar beter op inspelen door hem af te leiden, ik heb gemerkt dat stem verheffen en recht aankijken averechts werkt. Het ligt dus met name aan mijn gedrag waar hij op reageert. Hij is een stuk rustiger en aanhankelijker geworden. Maar hij is natuurlijk pas net 1 jaar oud dus heeft nog veel te leren (net als ik). Al met al was mijn ervaring met de gedragsdeskundige, Kirsten, een hele positieve ervaring. Ik zou het zeker iedereen aanraden, die problemen ervaart met het gedrag van zijn kat.

Annemieke Waas, Breda