Een preventieadvies  is bedoeld om gedragsproblemen te voorkomen en het welzijn van uw kat te bevorderen. Het bestaat uit een huisbezoek waarin u direct op maat gemaakt advies krijgt. Hieronder vindt u de onderwerpen waarvoor u een preventieadvies kunt afspreken. Heeft u een ander specifiek advies nodig dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Introductie nieuwe huisgenoot

FotoWilt u een kat (of hond) erbij, dan is het verstandig om een goede match te maken en de nieuwe huisgenoot voorzichtig te introduceren. In dit preventieadvies krijgt u tips hoe u dit het beste kunt aanpakken.

Een katvriendelijke inrichting

FotoIn dit preventieadvies krijgt u tips hoe u uw woning het beste kunt inrichten om tegemoet te komen aan de behoeften van uw kat. Denk aan tips voor krab- en klimmogelijkheden, slaap- en verstopplekkjes en kattenbakken.

Een stressvrij dierenartsbezoek

Dit preventieadvies is bedoeld om te voorkomen dat uw kat bang wordt voor de dierenarts en niet meer vervoerd kan worden in zijn mandje. U krijgt tips hoe u het vervoer in het mandje aangenaam kan maken en hoe u het dierenartsbezoek zo stressvrij mogelijk kan laten verlopen.

Spelen met uw kat

FotoWeet u niet goed hoe u het beste met uw kat kunt spelen? Is uw kat (iets) te dik? Of wilt u het spelgedrag van uw kitten in goede banen leiden? In dit preventieadvies krijgt u praktische speeltips en adviezen voor geschikt speelgoed.

Kind & kat

FotoIn dit preventieadvies krijgt u tips hoe u uw kat het beste kunt voorbereiden op de komst van een baby, of als er al een kind is hoe u uw kind het beste met de kat kunt laten omgaan. Denk aan tips voor aaien en spelen, maar ook aan aanpassingen in huis.

Werkwijze & kosten

Het preventieadvies bestaat uit een huisbezoek van een uur waarin u direct een praktisch advies krijgt en u uw vragen kunt bespreken. De kosten van een preventieadvies bedragen €65,00 incl. btw, excl. reiskosten (0,35 ct per kilometer). Mocht het preventieadvies uitlopen dan reken ik €25 per kwartier.
Ik wil een afspraak of vrijblijvend overleg
Hulp en adviesmogelijkheden