“Ik vind het belangrijk om in een netwerk van professionele gedragstherapeuten te werken”

Mijn naam is Kirsten Meijer, woon in Dordrecht met mijn man, 2 katers ( Toffel en Balthazar) en een volière met vogels in de tuin. Toffel en Boris zijn geen vriendjes en de introductie heeft dan ook veel tijd gekost. Ik ben hier ongeveer een jaar mee bezig geweest voordat ze dag en nacht bij elkaar mogen zijn. En natuurlijk heb ik de leefomgeving zo aangepast dat ze zonder al te veel stress met elkaar kunnen samenleven. Ik ben opgegroeid met verschillende soorten dieren. Op een gegeven moment kwam Josefien een poes van 8 weken in huis. Twee jaar later kwam daar een straatkatje bij met de naam Mette. Josefien was de ideale kat voor een kind van 7; ze was lief, liet met zich sjouwen, sliep altijd bij mij en was een enorme kroelkat. Zij was mijn eerste, maar zeker niet enige, positieve ervaring met het samenleven met een kat.

Na vele omzwervingen qua woonplaatsen, opleiding en werk ben ik de opleiding voor gedragstherapeut voor Katten bij de Tinley Academie gaan doen. Ik vind het belangrijk om in een netwerk van professionele gedragstherapeuten te werken en toen de mogelijkheid in oktober 2014 kwam om mij aan te sluiten bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren heb ik dat met beide handen aangegrepen. Ik heb regelmatig contact met mijn collega therapeuten zodat we informatie met elkaar kunnen delen en we van elkaar kunnen leren. Hierdoor blijft de kwaliteit van de therapie hoog.

Ik aangesloten bij het Platform voor Professionele Diergedragstherapeuten (SPPD), volg ik jaarlijks bijscholing en lees wetenschappelijke artikelen om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen rondom kattengedrag. 

Het is bijzonder dat ik nu mag ‘werken’ met zoveel verschillende katten, met veel verschillende gedragingen en dat ik eigenaren mag helpen om meer inzicht te krijgen in hun kat en eventueel probleemgedrag zodat een oplossing hiervoor in zicht komt.

Ik ben aangesloten bij: