“Hieronder vertellen klanten wat ze hebben ervaren, toen ze mij hebben gevraagd om te helpen bij gedragsproblemen met hun kat(ten)”

Ik kan eindelijk weer van mijn katten genieten zoals het hoort.

Ondanks dat ik niet zo snel geloofde in een ‘kattentherapeut’ omdat ik heel veel zelf al geprobeerd had en zeker ook genoeg gegoogled heb.
Echter liet Kirsten mij naar mijn kat kijken zoals ik er niet eerder naar gekeken heb. Ze snapte mijn frustratie en onmacht en (ver)oordeelde mij daar niet voor. Maar gaf mij tegelijk wel hele duidelijke instructies over wat ik moest aanpassen en goede adviezen. En het heeft geholpen! Ik kan eindelijk weer van mijn kat genieten zoals het hoort. Zowel de kat als ik zijn een stuk minder gefrustreerd.
Ik zal Kirsten daarom ook zeker aanbevelen! Vooral voor mensen die de hoop al opgegeven hebben.

Atike

Nikki en Kimmi zijn erg gestrest

Na alles wat binnen mijn vermogen ligt geprobeerd te hebben, inclusief dierenarts, heb ik Kirsten gevraagd om te helpen.

Ik heb een kleine flat en mijn twee poezen zijn geen grote vrienden maar tolereren elkaar. Tot ik opmerkte dat ze ononderbroken erg gestrest naar elkaar waren. En Nikki poepte zelfs door het huis heen. Ze leek te schrikken van haar eigen ontlasting. Doordat ik door Kirsten begeleid ben heb ik veel nodige extra inzicht verkregen in het gedrag van mijn katten. Ik ging ze nog meer aandacht geven en ik herken het nu als ze wat tekort komen. Achteraf lag het niet aan de katten maar meer aan mijn gedrag : ) Het is zo belangrijk om binnen-katten, zeker in een kleine woning, veel aandacht te geven. Ik let nu op meer details in huis en ik versta mijn katten beter. Bedankt Kirsten!

Martin, Dordrecht

Flipper en Anna hebben plots ruzie met elkaar

Anna en Flipper zijn twee wat oudere poezen die plotseling ruzie met elkaar kregen. Hun eigenaar Liesbeth vertelt in het filmpje hiernaast over hoe zij de gedragstherapie heeft ervaren en hoe het nu gaat tussen Anna en Flipper.

Liesbeth de Korte, Tholen

Introduceren van Zara met Loukie

Beste kattenvrienden,

Graag wil ik hierbij onze ervaring delen met Kirsten Meijer, gedragstherapeut voor katten.

Op 18 juli 2017 kwam Kirsten bij ons langs na een prettige kennismaking aan de telefoon. Ik had haar gevraagd omdat we er zelf niet meer uitkwamen. Wij hebben al vele jaren katten, altijd 2,  van opvang of asiel, en dat is ook altijd goed gegaan. We hebben zelf veel ervaring met katten, zijn ook weleens pleeggezin geweest dus we weten er wel een en ander van.

Na het plotseling overlijden van onze geliefde Wicky op de veel te jonge leeftijd van 5 jaar aan nierfalen, bleef haar 4 jarige maatje alleen achter. Zarah een lieve, sociale lapjeskat. Het verdriet was enorm en om dat wat te verzachten en Zarah niet alleen te laten zijn hebben we een ouder kitten uit het asiel geadopteerd. Dit ook ter nagedachtenis aan het overleden katje wat ook een angstige , kansloze vondeling was geweest wat helemaal goed gekomen was bij ons. Wij kunnen dit, dachten we… Lees verder…

Sandra Wijngaard, Bavel

Dushi toont agressie naar eigenaar

Sinds ongeveer een jaar is onze kater Dushi bij ons in huis, hij was toen 8 weken. Vanaf dag 1 is het een super lieve, maar drukke, speelse en felle kat. Aangezien ik heel veel thuis ben kan ik ook veel tijd en aandacht aan hem besteden. Soms uit het niets sprong hij in mijn benen of viel me aan, bijtend in mijn armen. Dit gedrag werd alleen maar erger terwijl hij ook heel lief kon kroelen. Omdat ik echt niet meer wist of en hoe ik dit gedrag kan veranderen, heb ik de hulp ingeschakeld van de gedragsdeskundige. In eerste instantie iets sceptisch hierover maar ik vond dat ik het moest proberen. Lees verder…
Annemieke Waas, Breda

Daisy is angstig naar haar eigenaren

Een van onze katten heeft een ernstig traumatisch verleden. Het gevolg was dat ze –toen ze bij ons kwam- extreem bang was voor mensen. Ze wilde absoluut niet onder de bank vandaan. We hadden haar ongeveer een jaar in huis en haar gedrag veranderde in die tijd heel langzaam. Maar we waren nog lang niet waar we zijn wilden. Haar angst leek zich te hebben omgezet in aangeleerd gedrag. We konden haar nog steeds nauwelijks aanraken. Toen hebben we Kirsten Meijer gevraagd eens te kijken of we wel op de goede weg waren en of onze aanpak op punten nog verbeterd kon worden. Zij kwam en bekeek het gedrag van Daisy en gaf inderdaad een aantal nuttige tips waardoor Daisy wat sneller van haar angsten af kan komen. We zien nu dat ze nog wel angstige reflexen heeft, maar zichzelf vaak heel snel weer gaat corrigeren. Het zal best nog wel een tijdje duren totdat ze als een “normale kat” reageert, maar we zijn overtuigd dat het gaat lukken.

Carla Schaeffer, Capelle aan den IJssel

Faiby is plast en poept naast de bak

Faiby doet sinds het nieuwe kattenzand al zijn behoeften op de kattenbak! En hij lijkt nu nog meer ontspannen en relaxter, hij zoekt ons vaker op en is niet meer bangig voor Jeroen. Voor ons allemaal een enorme opluchting en geruststelling! Tot onze grote tevredenheid!

Nancy Mans, Den Haag

Zwartje, Yoru en Kisa hebben plotseling ruzie met elkaar

Ik woon al bijna drie jaar samen met drie (binnen)katten, die ik heb sinds ze kittens waren. Ze komen uit hetzelfde nest en hebben het altijd goed met elkaar gevonden. Een paar maanden geleden begonnen ze echter regelmatig met elkaar te ruziën en een van de twee mannetjes leek last te hebben van stress. Ook had het vrouwtje de neiging om te plassen tijdens de ruzies. Ik durfde hen niet meer alleen te laten en voelde me wanhopig als ik de situatie vergeleek met hoe ik ‘m gewend was. Lees verder…

Vera Ceulemans, Schoondijke

Twister markeert binnenshuis en plast soms naast de bak

Wij zijn de trotse eigenaren van een 6 tal poezenbeesten. Twee vrouwtjes en 4 mannetjes. Allen gecastreerd. We hebben al zolang we samen zijn katten. En dat is een heerlijk idee. Die eigenwijze karaktertjes en toch zo aanhankelijk. We hebben veel verschillende rassen met zo hun eigen karakters. Vaak daar wel op uitgezocht. En wonder boven wonder gaat het altijd goed, met al die verschillende rassen in huis. Helaas hebben we in de 28 jaar dat we katten hebben ook van vele weer afscheid moeten nemen door overlijden. Dit trof niet alleen ons, maar ook onze kattenbende. Lees verder…

Marjo en Maarten van der Voorde, Zuid Beijerland

Introductie van Sissi met kitten Lucy

Sissi van 8 jaar oud heeft sinds een aantal maanden een ‘vriendinnetje’, Lucy, een Ragdollkitten van nu 7 maanden. De eerste periode ging het echter niet zoals gehoopt. Sissi wilde niet meer eten en vond het allemaal erg spannend met Lucy erbij. Toch bleef Sissi wel vaak in de buurt van Lucy, ze reageerde een beetje wisselend. Ze vond het spannend, maar ook heel interessant. Sissi kan niet zo heel goed tegen veranderingen, ze heeft eventjes nodig om hiermee om te gaan, dit komt waarschijnlijk door haar achtergrond van verwaarlozing en onvoldoende gewend zijn aan mensen en andere katten. Lees verder…
Ilse Dierckx, Steenbergen

Ik ben aangesloten bij: