Gedrag & advies bij gedragsproblemen van uw kat

foto-vervolgpagina-contact-kat-staart-hoog

Als gedragstherapeut geef ik u inzicht in het (probleem)gedrag van uw kat en help ongewenst gedrag te veranderen en te voorkomen. Dit doe ik, afhankelijk van uw vraag, via een gedragstherapietraject, een preventieadvies, een telefonisch adviesgesprek of een videobeoordeling. Wilt u weten waar u het beste mee geholpen bent? Neem dan gratis en vrijblijvend contact met mij op.

Gedragstherapie

Hulp nodig bij het oplossen van ongewenst gedrag?

Gedragstherapie is de oplossing om gedragsproblemen zoals angst, agressie, plassen en sproeien te verhelpen. Het is een praktisch en oplossingsgericht traject. U krijgt inzicht in het gedrag van uw kat en ontvangt een plan van aanpak waarmee u zelf aan de slag kunt. Afhankelijk van het probleem omvat het traject een gedragsconsult van 1,5 uur of een plusconsult van 2,5 uur, nazorg en begeleiding.

Preventieadvies

Gedragsproblemen voorkomen of het welzijn bevorderen?

Een preventieadvies is erop gericht gedragsproblemen te voorkomen en het welzijn van uw kat te bevorderen. Het bestaat uit een huisbezoek van een uur waarin u direct advies krijgt. Onderwerpen waarvoor u een preventieadvies kunt afspreken zijn bijvoorbeeld: het katvriendelijk inrichten van uw huis, het aanbieden van spel, het introduceren van een nieuwe huisgenoot.

Informatie, werkwijze & kosten
Informatie, werkwijze & kosten

Telefonisch adviesgesprek

Een eenvoudige vraag over gedrag?

Is uw kat geobsedeerd door eten? Twijfelt u aan een tweede kat erbij? Maakt uw kat u ’s nachts wakker of vernielt hij uw bank? In een telefonisch adviesgesprek kunt u uw vraag of een eenvoudig probleem voorleggen. U wordt vooraf gevraagd een vragenlijst in te vullen en telefonisch enkele vragen te beantwoorden. Op basis daarvan ontvangt u advies. Een adviesgesprek duurt 30 minuten.

Videobeoordeling

Benieuwd naar de betekenis van bepaald gedrag?

Met een videobeoordeling kunt u het gedrag van uw kat door mij laten beoordelen. U vraagt zich misschien af of uw katten met elkaar spelen of vechten? Of hoe u de lichaamstaal van uw kat moet lezen? U kunt het gedrag van uw kat(ten) op video zetten en naar mij sturen. U krijgt vervolgens per telefoon of per e-mail inzicht in het gedrag.

Informatie, werkwijze & kosten
Informatie, werkwijze & kosten